חומרים:
- בצל גדול חתוך לקוביות
- 800 ג' עגבניות מרוסקות (קופסא)
- 5 פלפלים אדומים, חצויים ומנוקים
- גזר מגורד
- 2 שיני שום קצוצות דק
- רסק עגבניות קטן
- כף שטוחה פפריקה מתוקה
- כף סוכר (לפי הטעם)
- כף אבקת מרק
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה:
- לסדר את הפלפלים בתבנית ולהכניס לתנור ל- 20 – 30 דקות, לאפות בחום בינוני.
- כשהפלפלים יוצאים מהתנור להכניס אותם לשקית ניילון ל 40 דקות. לקלף את הקליפה, לחתוך לקוביות קטנות.
- לטגן במים* את קוביות הבצל, להוסיף את קוביות הפלפלים הקלויים ואת הגזר המגורד. לאדות כשתי דקות. להוסיף את העגבניות המרוסקות, למלא פעמיים את הקופסא הריקה במים.
- להוסיף את השום, רסק העגבניות הקטן, הפפריקה, הסוכר, אבקת המרק, פלפל שחור ומלח.
- להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.
- לבשל כשעה, להוציא כמחצית מהמרק לטחון גס ולהחזיר לסיר.
- לבדוק ולתקן טעמים.
*טיגון במים:
- מניחים את חתיכות הבצל במחבת על אש בינונית ומכסים עם מכסה.
- מטגנים בלי שמן.
- ברגע שהבצלים מתחילים להידבק לתחתית ולקבל צבע מוסיפים 2 כפות מים.
- מערבבים ומכסים שוב.
- כשהמים מתאדים והבצל מתחיל שוב להידבק, מוסיפים עוד 2 כפות מים ומערבבים.
- ממשיכים בפעולות עד שהבצל מקבל צבע זהוב ונראה מטוגן.
|